Dit is een nogal beladen vraag. Maar in werkelijkheid is het vergelijken van Patek Philippe en Rolex als appels en peren vergelijken. Ja, het zijn beide traditionele Zwitserse merken met iconische ontwerpen en produceren enkele van de beste uurwerken ter wereld. Patek Philippe produceert echter veel minder dan Rolex - een van de meest herkenbare merken ter wereld - ondanks het creëren van enkele van 's werelds meest complexe uurwerken. Dus, kun je ze echt met elkaar in concurrentie brengen?

Omdat replica Patek Philippe horloges zo duur zijn, hebben mensen de neiging om gewoon aan te nemen dat ze beter zijn. Hoewel Patek Philippe en Rolex beide luxe horlogemakers zijn, zijn ze echter actief in verschillende markten in het luxesegment en produceren ze zeer verschillende hoeveelheden.

Hoewel Patek Philippe noch Rolex verkoop- of productiecijfers openbaar maken, schatten de industriestatistieken dat Patek Philippe in 2017 ongeveer 58.000 horloges per jaar produceerde, terwijl Rolex ongeveer 1 miljoen horloges produceerde. Dit plaatst de twee merken in totaal verschillende markten - de markt van Patek Philippe is afhankelijk van extreme exclusiviteit, terwijl die van Rolex wordt aangedreven door de massale vraag. We moeten er echter op wijzen dat bepaalde modellen en referentienummers van Rolex in kleinere en exclusievere hoeveelheden worden geproduceerd dan andere, en dat ondanks het hoge productievolume van Rolex, de vraag nog steeds veel groter is dan het aanbod.

Er is een reden achter de exclusiviteit van Patek Philippe. Terwijl beide bedrijven uitzonderlijke Zwitserse uurwerken produceren die bekend staan ​​om hun ontwerp en nauwkeurigheid, richt Patek Philippe zich sterk op haute horlogerie, grote complicaties en elegante dress watches. Het unieke van Patek Philippe houdt direct verband met het feit dat het veel tijd kost om deze zeer complexe horloges te maken.

Rolex daarentegen staat beter bekend om zijn zeer functionele en iconisch ontworpen sport- en gereedschapshorloges, denk aan Daytona, Submariner en Explorer. natuurlijk produceert Rolex ook formele horloges, en de collecties sporthorloges bevatten vaak gouden en tweekleurige ontwerpen die meer stilistische veelzijdigheid bieden zonder in te boeten aan functionaliteit. Enkele van Rolex' meest populaire modellen zijn echter de roestvrijstalen sporthorloges, populair vanwege het combineren van luxe afwerkingen met duurzame, nauwkeurige en beproefde componenten die jarenlang meegaan.

We zouden er ook op kunnen wijzen dat Patek Philippe zijn eigen sporthorloges heeft, zoals de ultra-exclusieve en fan-favoriete Nautilus. Maar uiteindelijk is Patek Philippe meer gericht op luxe, gecompliceerde dress watches, terwijl Rolex een veel scherper oog heeft voor luxe sporthorloges. De twee merken hebben totaal verschillende specialiteiten (en prijspunten), dus het is moeilijk te zeggen dat de ene "beter" is dan de andere.